середа, 1 березня 2023 р.

 

В Україні виявили активність нового молодіжного руху "Редан". Штучне поширення субкультури є російською інформаційно-психологічною операцією. ЇЇ мета - використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в країні.

У поліції Київщини повідомили три основні ознаки, що ваша дитина схильна до небезпечного руху.

"Редан" засуджує насильство зі сторони інших субкультур та виступають за індивідуальний стиль. 

Для ідентифікації члени такого руху використовують:

  • символіку павука;
  • Мають довге волосся;
  • Одяг стилю оверсайз. 

Основними центрами проведення зборів підлітків визначають людні місця, зокрема площі, торгівельні центри, центральні частини міст.

Що робити батькам, якщо дитина схильна до руху "Редан":

  • цікавтесь, куди ваша дитина ходить та як проводить свій час;
  • Опановуйте Інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитині в соціальних мережах;
  • "Познайомтеся" з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані.

Чи варто хвилюватися батькам?

      Ця субкультура не є першою і точно не буде останньою. Підлітки час від часу стають учасниками різних груп, таких “Скінхеди, “Емо” чи “Оффники”. Це регулярне соціологічне явище. Зазвичай учасниками різних субкультур стають діти із  не дуже благополучних сімей. Варто пам’ятати, що субкультура це не причина, а наслідок психологічних проблем у підлітків. Дитина яка росте у любові і порозумінні, де батьки це друзі, наврядчи стане учасником якогось агресивного руху.

     Якщо ж ви все ж помітили ознаки ПВК “Редан” у своєї дитини, то будьте впевнені, що час поговорити по дорослому прийшов. Пам’ятайте, що батьки в першу чергу мають бути друзями, а не ворогами. 

    Не варто бити на сполох, якщо дитина дивиться аніме. Його дивляться мільйони дітей по всьому світу і саме по собі воно не є поганим. Це не вихід, забороняти користуватися гаджетами чи обмежувати спілкування з друзями. Важливо приділяти увагу сімейним проблемам і знаходити взаєморозуміння.

     Батькам і правоохоронним органам безумовно потрібно спостерігати за рухом ПВК “Редан”. Але і піддаватися суспільній паніці не потрібно. 

ПАМ'ЯТКА БАТЬКАМ

Залучення дітей у деструктивні субкультури.

   Важливо пам'ятати, що потрапляння підлітка під вплив деструктивної легше попередити, ніж згодом боротися з цією проблемою. Кілька простих правил допоможуть істотно знизити ризик потрапляння вашої дитини під вплив пропаганди :

Забезпечте дозвілля дитини. Спортивні секції, гуртки за інтересами, громадські організації, військово-патріотичні клуби дадуть можливість для самореалізації та самовираження підлітка, значно розширять коло спілкування.

Контролюйте інформацію, яку отримує дитина. Звертайте увагу які передачі дивиться, які книги, на яких сайтах буває. ЗМІ є потужним знаряддям Основні ознаки того, що молода людина \ дівчина починають підпадати під вплив, можна звести до наступних:

- його \ її манера поведінки стає значно більш різкою і грубою, прогресує ненормативна або жаргонна лексика;

- різко змінюється стиль одягу і зовнішнього вигляду, відповідаючи правилам певної субкультури;

- в будинку з'являється незрозуміла і нетипова символіка або атрибутика, предмети, що можуть бути використані як зброя;

- він \ вона проводить багато часу за комп'ютером або самоосвітою з питань, що не відносяться до шкільного навчання, художній літературі, фільмів, комп'ютерних ігор;

- підвищене захоплення шкідливими звичками;

- псевдоніми в Інтернеті, паролі і т.п.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар